L'exportació de cèl·lules mare, principal repte de la nova associació Andbio

Avui s'ha presentat una nova associació biotecnològica al Principat. Es tracta d'AndBio, que ja té en marxa diversos reptes tant d'àmbit nacional com internacional. Sumarà sinergies amb el Comitè Nacional de Bioètica i disposa de la presència de membres de les dues empreses biotecnològiques que han de començar a treballar aquesta mateixa tardor amb els respectius bancs de sang de cordó umbilical.

Divulgar la ciència i desenvolupar una indústria biotecnològica al país. Aquest és un dels objectius fonamentals d'AndBio, que ja ha establert els primers contactes amb entitats internacionals. En breu també es reunirà amb Europa Bio: l'associació europea que vol liderar la indústria del sector.

Els reptes principals del moment són l'avanç en la legislació pròpia, però també l'associació amb entitats acreditadores que permetin l'exportació dels materials procedents del Principat, especialment cèl·lules mare. Sent aquest un tema sensible, AndBio ja s'ha posat en contacte amb el Copríncep espiscopal i, segons ha comunicat l'entitat, la resposta ha estat molt positiva.

A partir d'ara també començaran les reunions amb diversos membres de les institucions i amb el recentment creat Comitè Nacional de Bioètica. Es tracta de fer front comú per respondre a les necessitats biomèdiques de la societat andorrana.

La presidenta d'Andbio, Vanesa Arroyo, creu que aquesta és una oporunitat "per atraure talent" i que els professionals d'Andorra en aquest camp puguin tornar al país a treballar. El vicepresident de l'associació assegura que no faran venir "grans grups al principat, però si incentivem al petit i mitjà negoci, és molt probable que si funcionen acabin sent absorvits i esdevinguin filials de grups internacionals".

Pel que fa als moviments més imminents, amb vista a l'octubre hi haurà el primer Fòrum Biotecnològic d'Andorra. També volen posar en marxa cicles de xerrades a la Universitat d'Andorra.


Posts Destacados
Posts Recientes
Archive

© Andbio 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • White LinkedIn Icon